

Deze week organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP Platform voor de InformatieSamenleving de e-healthweek. Doel: zoveel mogelijk Nederlanders met e-health in contact brengen.
Wat betekent e-health voor jou?
E-health biedt veel voordelen, zowel voor jouzelf als voor je zorgverlener. Digitale ondersteuning in de zorg bespaart bijvoorbeeld tijd, omdat je zelf online een afspraak inplant met je huisarts. Het is ook steeds vaker mogelijk om te beeldbellen met je smartphone. Dan hoef je de deur niet eens uit om een vraag te stellen over je gezondheid. Een ander voordeel is dat artsen door e-health minder administratieve lasten hebben, zodat ze meer tijd aan hun patiënt kunnen geven.
Ook WeHelpen gelooft in e-health
Vroeg of laat hebben we allemaal een keer hulp nodig, voor onszelf of voor een naaste. Met de website wehelpen.nl kunnen mensen elkaar om hulp vragen, aanbieden of samen in een besloten kring hulp organiseren voor een ander. Oprichter Coen van de Steeg is zelf ook patiënt geweest én was in die tijd afhankelijk van anderen. Dit inspireerde hem om WeHelpen te creëren. Samen met mantelzorgers gaat hij woensdag in gesprek over de toepassingen en innovaties van WeHelpen voor de verschillende gebruikers. Zoals wat WeHelpen voor jou kan betekenen, en waarom het niet vanzelf gaat. Ze delen tips over hoe zorgverleners, patiënten en mantelzorgers de zorg met behulp van digitale ondersteuning makkelijker kunnen regelen. Daarnaast vertelt Katy van Hasselt, Senior projectleider UMC staf, over haar ervaringen met WeHelpen binnen het UMCG.
WeHelpen en Billy
WeHelpen is een van de ehealth-applicaties die deze week in het UMCG centraal staan. Een perfect moment dus om een gloednieuwe applicatie te testen die vraag en aanbod inzichtelijker maakt. Hiervoor is de samenwerking gevonden met theFactor.e. Hun mobiele usability lab Billy is een innovatie in de online wereld. Met Billy worden digitale producten getest bij degenen voor wie ze bestemd zijn. In deze gezellige woonkamer op wielen proberen testpersonen websites, apps en andere vernieuwingen uit. Zo komen fouten snel boven tafel, en wordt duidelijk wat ontbreekt en wat overbodig of verwarrend is. Met de uitkomsten kunnen aanpassingen snel worden verwerkt. Resultaat: een beter product.
Kom ook meedenken en testen!
Op woensdag 24 januari zijn we van 14.30 tot 15.30 uur in het Personeelsrestaurant (luxe deel) van het UMCG in Groningen te vinden. Billy staat bij het reguliere personeelsrestaurant. Reserveren is niet nodig. We verheugen ons op je komst!